Topp stemning og flott bryting i Bodø og Evenskjer

Lørdag 3 februar var jeg invitert til NM for seniorer i Bodø og 10 februar var jeg gjest under åpent NNM (Nordnorsk mesterskap) og knøttestevne på Evenskjer. Dette ble to fantastisk hyggelig helger med topp-bryting, god stemning og herlig atmosfære.

27973077_10155985106350390_3470065326891092542_nLørdag 3 februar var det et fantastisk NM for seniorer som ble arrangert på Scandic Havet hotell i Bodø. Et helt topp arrangement hvor alt skjedde på hotellet. Både stevne, innveiing, bankett og alt annet. Det hadde passet meg perfekt i mine glansdager idet jeg likte godt å trekke meg vekk til et hotellrom for å være for meg selv mellom kampene. Dette NM i Bodø og i Fauske for et par år siden er de beste arrangement jeg personlig har opplevd. Stor takk til Bodø bryteklubb med Anders Hammer i spissen for at jeg ble invitert og for et knall-bra arrangement fra A til Å.

Dessverre ble stevnet noe amputert idet det var endel skader og sykdom. Blandt annet hadde Kolbotn en del gullkandidater som ikke fikk vært med. Likevel fikk vi se mye bra bryting og at det gror godt med talenter i bryte-Norge. Stig-Andre Berge må selvsagt nevnes. Han var i en egen klasse i 67 kg. Brage Ringheim fra Kolbotn imponerte meg også med solid bryting uten å slippe inn et eneste poeng når han vant 77 kg klassen og selvsagt kongepokalvinner Oskar Marvik som også var helt suveren i den tyngste klassen. Både på herre og kvinnesiden var det flott innsats, spennende kamper og mye god bryting.

På kvelden var det bankett med konferansier Per Sundnes og en rekke topp artister hvor spesielt Joddski må nevnes . Mange takk til Bodø Bryteklubb. Dette kunne ikke blitt mer vellykket.

NNM på Evenskjer

Helga etter var jeg invitert til NNM på Evenskjer. Skånland og omegn IF (SOIF) var arrangør. En fersk klubb som arrangerte sitt første stevne noensinne. Det var et åpent mesterskap hvor også klubber som OBK og Trondheim var tilstede. Dette ble et stevne som virkelig varmet et»brytehjerte». Med Marcus Birkeland i spissen og mange lokale støttespillere og hjelpere ble dette et topp stevne. Tom Helge Birkeland bør også nevnes. Her fikk man virkelig kjenne hvordan den gode stemningen i «brytefamilien» og samholdet kom godt frem. Det ble også mange spennende og gode kamper. Jeg må nesten nevne siste finalekamp i 60 kg klassen mellom Artor Hagerup BK Tana og Eskil Larsen fra Fauske AK. En knallkamp som Eskil tilslutt vant 14-12 i et jevnt oppgjør. Artor viste tre flotte marer og Eskil viste flotte kombinasjoner som tilslutt ga en knepen seier.

Mange takk til Marcus Birkeland og SOIF for invitasjonen og til Tom Helge Birkeland med familien for å få overnatte hos dere.

Disse to stevnene viste bryte-Norge fra sin beste side med både bredde og topp. For alle som ikke har opplevd et brytestevne vil jeg på det sterkeste anbefale å komme på et stevne. En unik idrett for å trene motorikk, styrke, utholdenhet og hurtighet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: