Sett av neste års Aprilstevnet i Kirkenes – 50 års jubileum

27 april hadde jeg gleden av å være med da Kirkenes Atletklubb arrangerte sitt årlige Aprilstevne. Det ble et flott stevne med mye god bryting og høyt nivå.

Norske landslaget stilte med sterke brytere som Per Anders Kure som fikk tredje plass i 82 kg klassen. Sebastian Aak som vant sølv i 77 kg klassen. Klubbkamerat Vegard Jørgensen tok en femte plass i samme klasse mens Pål Erik Gundersen vant bronse i 72 kg klassen.

Stevnet har et bra internasjonalt nivå med utøvere fra blant annet Hviterussland, Russland, Finland og Sverige. Det sier mye om stevnets renommé når utøvere fra Russland reiser flere dager med tog for å delta og at ingen av de norske landslagsbryterne gikk helt til topps i seniorklassen. For seniorer er det ikke mange slike muligheter for å få så tøff matching på et norsk stevne.

50 års jubileum og Willy Bangsund

Neste år har stevnet med Kirkenes Atletklubb femti års jubileum og jeg håper mange bryteklubber i Norge har lyst til å sette av denne helga for Aprilstevnet. Dette er vårt nordligste stevne, med spennende motstandere man ikke ofte møter. I tillegg får man mulighet å bli kjent med en flott landsdel.  Kirkenes Atletklubb fortjener virkelig at mange prioriterer dette jubileums stevne neste år.

Med ildsjel Willy Bangsund i spissen har Aprilstevnet blitt noe helt unikt. Han har vært en sterk pådriver for det viktige samarbeid med Russland og Barentsregionen, noe som har ført til stor russisk deltagelse i stevnet som arrangeres i Kirkenes.

Selv gledet jeg meg over mye flott bryting og fikk være med å bidra både i hjørnet, under kamper og premieutdeling. Mye flott idrettsglede å ta med seg og en helg jeg anbefaler på det varmeste. Hyggelig og flott at en gjeng fra Ski bryteklubb med min landslagskompis Ronny Sigde i spissen i år reiste oppover. Trivelig også å møte en annen olympisk gullmedaljevinner fra Montréal-OL  1976 i 57 kg klassen, finnen Pertti Ukkola.

Sett av helgen i neste års kalender allerede nå og la oss være mange som er med på at 50 års jubilanten opplever stor norsk deltagelse i Aprilstevne 2020. – Det fortjener de. Det er en flott måte å hedre både stevnet og Willy Bangsund som har vært en meget viktig ildsjel i brytesporten og norsk idrett generelt. Hørte også rykter om at min gamle venn Aleksander Karelin også kommer som hedersgjest. Ser de andre nasjoner at vi prioriterer stevnet, kommer de etter. Det er selvsagt ikke bare for seniorer, men også alle andre klasser fra pike og gutteklassene.

I det hele tatt er det mange gode grunner til å glede seg til en Finmarkstur neste år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: