Ildsjeler og bredde er grunnfjellet for norsk bryting. Aprilstevne i Kirkenes 50 år.

For over førti år siden tuslet Lars og jeg inn på Dælenenga hvor Sp-09 og Fagen-26 holdt hus. Lars var 11 år og jeg var 14 år. Der ble vi møtt med et vennlig miljø og et kameratskap som ble starten på vår brytekarriere. Gjennom hele oppveksten var det ildsjeler rundt oss som passet på at vi opplevde fremgang og trivsel. Senere ble det OBK og Kolbotn, uansett hvor i bryte-Norge vi trente og konkurrerte krydde det av ildsjeler, entusiasme og folk som bidro for breddeidretten. Alt fra å vaske treningslokaler, stille opp på alle oppgaver på stevner, koke kaffe, ordne overnattinger og mye mer. Alle oppgaver er like viktige.

Grunnfjellet i norsk bryting

Dette er selve grunnfjellet i norsk bryting, og en av hovedgrunnene til at Lars og jeg i tjue år forsynte oss bra av internasjonale medaljer. Vi har et felles ansvar for å ta vare på denne ånden som har preget brytesporten i over 50 år.

Aprilstevnet i Kirkenes fyller i 2020 femti år. Dette er et stevne som har alt det norsk brytesport virkelig dreier seg om. Her er Willy Bangsund helt unik og har gjennom alle år betyd enormt mye for brytesporten. Han har vært en sterk pådriver for det viktige samarbeid med Russland og Barentsregionen, noe som har ført til stor russisk deltagelse i stevnet som arrangeres i Kirkenes. Hva Bangsund har betyd for både området, idretten og brytesporten er helt fantastisk. Han er et ekte forbilde.

Både Willy Bangsund og stevnet fortjener virkelig at flest mulig kommer opp til oss i Finnmark i april.

Riktig god jul

Selv har jeg hatt gleden av å få med meg mye fin bryting de siste årene når jeg blant annet har holdt foredrag etter at jeg ga ut boka mi «Hode i klemme». For tiden slapper jeg godt av sammen med Linda her oppe i Mehamn, så det skal bli en fin juletid.

Ønsker dere en riktig fin jul. Gleder meg til å se flest mulig av dere i Kirkenes i april.

2 kommentarer om “Ildsjeler og bredde er grunnfjellet for norsk bryting. Aprilstevne i Kirkenes 50 år.

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: