Naturen som treningskamerat

Her i Mehamn har vi stort sett ikke hatt noen tilfeller av korona. Det har derfor vært spesielt å følge med på den krevende tiden som er rundt omkring i landet. Vi får håpe at vi gradvis kommer tilbake til mer vanlige dager.

At vi har mye kraftfullt vær her i Finnmark er velkjent. Her i Mehamn, som ligger med havet rett utenfor vinduet vårt, har det bodd folk siden 1809. Selv om stedet ble totalt rasert under krigen av tyskerne, er vi i dag 800 innbyggere.

Jeg legger merke til at det nå har blitt fler og fler rundt omkring i Norge som begynner å bruke naturen både i forhold til trening og naturopplevelser. Det er god vane vi bør ta med oss også etter koronatiden. Som guttunger ble Lars og jeg tidlig vant til å bruke alle de muligheter man hadde i naturen for å trene. Det var lange løpeturer i Lillomarka og i flott terreng rett utenfor Bananblokka på Ammerud i Oslo. I tillegg er det kun fantasien som setter begrensninger for treningsmulighetene når man bruker naturen – både i forhold til kondisjon og styrke.

Det at jeg gjennom hele min karriere hadde gleden av naturen som treningskammerat gjorde at det ble naturlige med løpeturer tidlig på morgenen, uansett hvor i verden jeg var. Både fysisk og mentalt gjorde det meg sterk som utøver.

Nå kan jeg merke den samme gleden på et helt annet nivå. Det å sette på seg skia og sammen med Linda og hunden vår bruke den flotte naturen vi har rett utenfor stuedøra, er fantastisk bra. Det er god helse uansett alder og ambisjonsnivå.

Med fortsatt vinterlig hilsen fra Linda og meg i Mehamn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: