Mitt store forbilde – Tore Hem – med bok om sitt liv

«En Urkraft kalt Hem»

Etter OL i 1976, da Lars og jeg så bryteren Tore Hem på TV skjermen, ble det selvsagt brytekamper utenfor Bananblokka. En Berg Hansen, gammel bryter, så oss og tipsa fatter `n om at vi hadde talent for bryting. Han fortalte at det var brytetrening på Dælenenga og at klubben Sp-09 var en skikkelig bra klubb. Jeg var 13 år og Lars nesten 10 år.  Det var Tore Hem som fikk oss til å satse på brytinga.

For Lars og meg har Tore Hem alltid vært den største. Vårt desidert største forbilde sammen med bokseren Muhammad Ali. Nå kan hele hans fantastiske livshistorie og idrettskarriere leses om i «En urkraft kalt Hem». Boka kan kjøpes signert på https://www.ekte.net/. En bok jeg kan anbefale på det sterkeste. Dette er Norges historie på sitt beste fra en levende legende og hedersmann.

Det er nesten vanskelig å finne ord når man skal beskrive Tore. Han hadde to fulltidsjobber og var likevel alltid blant verdens beste. På dagen kjørte han lastebil og på kvelden var han garantert Norges sterkeste dørvakt. Tore trengte kun sekunder på å bære ut Norges verste bråkmakere. I Norge fikk han 20 norgesmesterskap, 10 nordiske gull og slo ungguttene helt til han nesten var 50 år. Rekorder som antagelig vil stå for all tid. De gangene jeg fikk kjenne på Tore sine superkrefter, under brytebasket og andre øvelser, var man bare total sjanseløs. Selv om Tore Hem er den sterkeste jeg noensinne har møtt på en brytematte, var han først og fremst snill, vennlig og en raus person.

Årets sommerbok

Han gikk foran og brøyta vei. Feige dommere og dopa motstandere var hovedgrunnen til at han aldri fikk sine OL og VM medaljer. I EM ble det et sølv og et bronse. Utenfor de store mesterskapene slo ham dem alle. Tore var imidlertid først og fremst glad i idretten, det sosiale, miljøet og bidra til at vi andre skulle lykkes. Godt humør, smittende latter og en naturlig leder – Tore Hem er selve urkraften av hva bryting handler om. Igjen – Denne boka fortjener en god plass i bokhylla og er en glede å lese.

Årets sommerbok er herved anbefalt. Riktig god sommer til dere alle.

En kommentar om “Mitt store forbilde – Tore Hem – med bok om sitt liv

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: