Intervju på NRK – 15 august

40 år med sommer-OL

3 august ble jeg intervjuet av NRK. Programmet heter – 40 år med sommer OL – og vil bli sendt på NRK 15 august kl 19.35. Innslaget er også i forbindelse med at NRK sin reporter, Karen Marie Ellefsen, skal gå av med pensjonen. Det ble forøvrig et veldig hyggelig intervjue som ble gjort i Alta med blant annet innslag fra nordlyskatedralen. Dette intervjuet markerte også starten på en norgestur for Linda, hunden vår Luna og meg. Vi tar nå en veldig rolig tur mot Oslo og akkurat nå slapper vi av i Verdal.

Synes det er veldig hyggelig at NRK velger å ta et tilbakeblikk på gamle idretts øyeblikk. Under OL i 1988 var jeg i kjempeslag og vant da også finalen ganske klart, selv om det også i det mesterskap var dramatikk med alvorlig kuttskade tidlig i turnering. I 1992 var det høydramatisk i selve finalen som mange husker at jeg vant i siste sekund. Likevel var situasjonen rundt min semifinale i 1992 enda mer spesiell – Her klarte jeg utrolig nok å komme for sent (ikke min skyld) og vi ble kun reddet av at det hadde blitt lange kamper og forsinkelser før min kamp. Totalt uten oppvarming og et kaos ut av en annen verden, da vår spanske sjåfør klarte å kjøre seg bort på vei til stadion, gjorde at den seieren var et lite mirakel.

Faktisk har det vært mye dramatikk rundt meg ved alle mine største triumfer. Både når jeg ble verdensmester, europamester og begge mine olympiske-gull. Det er artig at slike tilbakeblikk også gir et lite innblikk i alt rundt de store mesterskap. Flott at NRK tar å viser en del av gamle Olympiske øyeblikk, nå når vi dessverre opplever avlysninger av de store idrettsarrangement.

I boka mi «Hode i klemme», som jeg utga i 2017, har jeg blant annet skrevet mye om alt som også skjedde rundt mesterskapene. Siden jeg nå selv har overtatt restopplaget av boka kan de som ønsker boken kun bestille den direkte fra meg via nettsiden https://www.ekte.net/ En nettside jeg har sammen med medforfatter Runar Heggen.

Ønsker dere signert bok, så flott om dere skriver det i bestillingen. Med ønske om en fortsatt riktig fin sommer.

En kommentar om “Intervju på NRK – 15 august

Legg til din

 1. Takk for fin orientering. Skal få med dette.

  Lykke til videre.

  Glemmer aldri jeg så du vant ol gull i din vektklasse i 1992. Hylte av glede så jeg kunne høres over hele Lørenskog. Den seieren og Norges seier over Brasil i 1998 I fotball er for meg de største idrettsprestasjoner jeg har opplevd i mitt liv. Var tilstede på kampen da Norge vant men seieren du ga oss var fantastisk.

  Veldig interessant bok også. Takk for at du gir så mye av deg selv.

  Mvh
  Jon Henrik Leere
  Tidligere Sp 09.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com

opp ↑

%d bloggere liker dette: